Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Akú myš, podložku a klávesnicu?  (Přečteno 1918 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
cobr4in
Administrátor

Spamer Sekirant

Zobrazit profil WWW Email
« kdy: 30 Duben 2012, 21:54:16 »

Čus,

má zmysel vymeniť moju Logitech G500 a prejsť na Razer Mamba 2012 4G Elite? Zobral by som k nej asi aj nejakú adekvátnu podložku, tak prosím doporučte. Momentálne mám Razer Goliathus - neviem, či sa dá považovať za dobrú.
Moja súčasná myš mi nie celkom ergonomicky sedí, je trošku veľká a ťažká, tlačidlá na zmenu DPI sú trochu ďaleko. Výjde mi Mamba v tomto v ústrety? Či sa to nedá takto povedať?

Ďalšou v poradí je klávesnica. Mám už značne opotrebovanú Logitech G11 a preto chcem novú. Podmienkou je, aby bola multimediálna, takže chcem ovládanie hlasitosti Win a pod serepetičky.
Veľmi sa mi páči Razer Lycosa, avšak oproti mojej súčasnej mi to príde ako krok späť, navyše má nizkoprofilové klávesy, preto je zatiaľ najžhavejším kandidátom Logitech G19.

Napriek mojim tipom Vás chcem poprosiť o doporučenie.

Vďaka.
Zaznamenáno

SpitFirecze
Forum Guru

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 30 Duben 2012, 22:48:23 »

Takže mambu mám, sice ne 4g ale ergonomie je stejná, a jsem maximálně spokojen takže určitě doporučuju.
Podložku pod to používám Razer Vespula. Vyhovuje mi protože neni z látky ale z "kovu" , takže krásně klouže .
Klávesnici mám taky tu lycosu, a maximální spokojenost. Stačí se podívat na to že většina profesionálních týmu na světe jí používá.
A pro mě je obrovská výhoda že má uchycení kláves z nějaké pěny nebo co to je, takže když píšeš tak je absolutně tichá.
Jediné co mi trošku vadí, tak že nemá napsané na klávesách písmena jako "ěščřž" ale jsou tam jen čísla.

Ale samozřejmě je to o zvyku.. Ta g19 je prej hodně dobrá.. ale přijde mi až přehnaná. líbí se mi jednoduchej design razeru. Úsměv
Zaznamenáno

Sestava:
MB-     ASUS sabertooth p67
CPU-   INTEL i7 2600k 3,4 @ 4,8ghz
GPU-   ASUS GTX 590
Ram-   KINGSTON 16gb 1866mhz
Zdroj- CM silent pro gold

Chlazení:
CPU-        EK Supremacy
GPU-        EK GTX 590 FC block
Pumpa-    Laing D5
Radiátor- MC - 4x 120mm
Hadice-    Tygon 13/10mm
spirit
Vojín
*

http://basemod.bplaced.com/spirit

Zobrazit profil Email
« Odpověď #2 kdy: 01 Květen 2012, 04:11:08 »

http://basemod.bplaced.com/mouse_guide_cz/

mel jsem v ruce: ROCCAT Kone, Logitech G9, Logitech G5, Steelseries Ikari Laser, Razer Lachesis, Logitech MX518, Microsoft IMO 1.1a (pouzivam do ted), Microsoft IME 3.0, Logitech G400, Razer Deathadder 3.5G Black Edition, Zowie AM

jediny co mi vadi na stavajici mysi, je nepravidelny odskok o 1px pri pohybu a naslednym stisknuti tlacitka

vybiral bych mezi zarizenima, ktery nemaji akceleraci ani vyhlazovani pohybu a ani zadny jiny problemy
tzn. Logitech G400, Razer Deathadder 3.5G Black Edition, Zowie AM nebo to co mam ja s tim, ze bude problem s odskokem

pokud jde o klavesnici, tak vzdycky chci, aby umela W+SHIFT+prepinani CAPSLOCKU - mam Logitech Internet 350 PS2 Keyboard
podlozku latkovou, protoze nenici slidy na mysi tak jako plastova/sklenena/jakejkoliv tvrdsi/hrubsi material nez sou slidy - mam Steelseries QCK (levna, muzu menit kazdej rok, dva)

vseobecne zalezi jaky jsou tvoje osobni preference, u me je to vykon, takze design(nemyslim ergonomii)/znacka neni relevantni pri rozhodovani

pokud je tvym cilem top vykon, doporucuju se ptat lidi, ktery hrajou top - nejlip treba komunita kolem quaka
« Poslední změna: 01 Květen 2012, 07:05:35 od spirit » Zaznamenáno
Corum
Desátník
**

« Odpověď #3 kdy: 01 Květen 2012, 12:02:02 »

Nikdy bych nedal z ruky G500 kvůli Razeru Úsměv Už jen když jsem kolikrát viděl že vydrží ho...uby Úsměv
Zaznamenáno

cobr4in
Administrátor

Spamer Sekirant

« Odpověď #4 kdy: 02 Květen 2012, 08:30:32 »

Dík za solídne odpovede. Úsměv
Fúha, no ako tak pozerám, tá Mamba má dosť negatívne ohlasy a práve tie najlepšie majú myši ako SteelSeries Xai a Tebou menované spirit. Nevadí, že majú nízke DPI? Lebo dosť si ma teda prakvapil. Smích Neviem no, nebol by krok späť vymeniť G500 za napr. tú IMO 1.1a alebo Zowie AM?
Inak čítam, že treba vyberať podľa senzoru - kde sa dočítam informáciu ktorá myš má ktorý? Pretože predajca ani výrobca to neuvádza.

Čo sa týka akcelerácie - tá sa myslím dá vypnúť aj na mojej G500 alebo tuším aj na Mambe, alebo to vadí aj tak? Pretože pozorujem, že v BF3 určitý delay/akcelerácia je, len neviem, či je to myšou alebo hrou.

A k tomu linku - to sú nastavenia configu do BF3?

Senzitivu samozrejme preferujem čo najnižšiu, resp. to robím tak, že DPI mám na max (viď screen mojich nastavení), senzitivita v hre na minimum a ak je rýchlosť kurzoru nízka, zvýšim v ovládačoch ešte položku SPEED.
Inak netuším, čo je "angle snapping", tak som to radšej nezapínal.
« Poslední změna: 02 Květen 2012, 08:35:37 od CoBain_SK » Zaznamenáno

Aldakr
Vojín
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #5 kdy: 02 Květen 2012, 09:28:40 »

U mysi, klavesnice a podlozky to je hodne o zvyku a osobnich preferencich. Mam G500, hraje se mi s ni dobre ale kolecko a jeho mackani je tragedie dal se mi za mesic hrani prodrel opleteny kabel o latkovou podlozku az na kov Smutek. Je to dany spatnym designem kdy kabel smeruje sikmo dolu misto aby bezel rovnobezne s podlozkou. Dalsi postreh se tyce podlozek, mam razer Goliathus, predtim jsem mel podlozku s kovovym tvrdym povrchem, mys se po ni sice hezky klouze, ale u me ten velkej skluz mel vliv na presnost tzn. s latkovou strilim vyrazne presneji, ma na to vliv i vaha mysi. Navic u ty tvrdy podlozky my obcas blbnul senzor mysi.
Zaznamenáno
SpitFirecze
Forum Guru

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 02 Květen 2012, 13:26:06 »

No.. nevím osobně ted používám MadCatz Cyborg M.M.O. 7, a stou jsem velice spokojený. Hlavně kvuli tomu že je celá nastavitelná.
Ale jinak tu mám na stole razer mambu, Razer nagu a Alienware TactX, a nejvíce jsem spokojen s razer mamba, a alienware tacX.
Taky záleží jak na co.. třeba jestli hraješ jenom battlefield tak bych ti doporučil tu mambu. Sice nemám ted tu nejnovější, mám tu 2010 edici.. ale ergonomie se nezměnila a ta mi sedí do ruky snad nejlíp ze všech, a za celou dobu používání jsem s ní neměl problém, a používá jí hodně profesionálních teamu.
Pokud nehraješ jenom Fps hry , tak bych ti doporučil tu Razer naga.. má z boku hodně tlačítek, a ergonomií sedí skoro všem.

BTW : Ještě bych ti doporučil SteelSeries Sensei.
Zaznamenáno

Sestava:
GPU-   ASUS GTX 590

Chlazení:
CPU-        EK Supremacy
Pumpa-    Laing D5
Radiátor- MC - 4x 120mm
Hadice-    Tygon 13/10mm
kober
Vojín
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #7 kdy: 02 Květen 2012, 15:25:13 »

Je to o tom, na co ses zvykly a co ti vyhovuje. Ja mam Logitech MX518 uz vic jak 6 let a urcite bych ji koupil znova, klavesnici Logitech Wave, hlavne kvuli prohloubenym tlacitkum a velkemu mezerniku, proste kazdemu vyhovuje neco jineho.
Zaznamenáno

spirit
Vojín
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #8 kdy: 03 Květen 2012, 10:52:51 »

Nebudem chodit kolem horky kase...
spitfirecze - presnost 16.08%
kober32 - presnost 14.2%
Corum - presnost 14.76%

spirit - presnost 25.17% (+hromada odehranejch zapasu proti top tymum evropy)

Ano, muzes hrat s mysi, ktera ma akceleraci, jenz nelze vypnout a stejne muzes bejt dobrej, ale kdyz si pak vemes mys bez akcelerace, budes jeste mirne lepsi... a mirny rozdily je to co rozhoduje.

G500 neni spatna mys, ale dle http://www.esreality.com/index.php?a=post&id=2024663 , ma sensor Avago ADNS-S9500, kterej je sice znamej bambilionem dpi, ale ma positivni akceleraci... 

Psal jsem to zde http://basemod.bplaced.com/mouse_guide_cz/ a napisu to jeste jednou, hraju na 400dpi a vysledky mluvi za me... Dpi je marketingovej tahak, na kterej se lidi chytaj po tisicich... a je uz jedno, ze mys ma problemy s akceleraci nebo s vyhlazovanim pohybu, ci s dalsima vlastnostma... Samozrejme cim vetsi sensitivitu ve hre pouzivas, tim vic dpi potrebujes, protoze mys musi mit i pri minimalnim pohybu schopnost rozpoznat pohyb, jinak by ti to poskakovalo po obrazovce. Ale vylozene high-sens taky neni uplne dobry, protoze schopnost presne zamirit, pri 360° otocce na 1cm, je v ramci motoriky ruky "nemozna".
Napriklad ja udelam 360° na 16cm. A typek od nas z tymu ma jeste vetsi low-sens ma Zowie AM, ktera mimo jiny zvlada 2300 dpi, hraje na 450 dpi a dava snad jeste vic nez ja. Dpi (1600+) je jen tahak na kinderka nic vic.
« Poslední změna: 03 Květen 2012, 10:55:07 od spirit » Zaznamenáno
Aldakr
Vojín
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #9 kdy: 03 Květen 2012, 11:18:57 »

Spirit: to srovnani presnosti spitfire, kober atd. je fail, jelikoz velmi zalezi s cim prioritne hrajes snipu, shotgun, ass. rifle, LMG atd.

Edit: koukam, ze jsi srovnaval asi jen m16a3, pak to je v poradku, sry.
« Poslední změna: 03 Květen 2012, 11:26:43 od Aldakr » Zaznamenáno
cobr4in
Administrátor

Spamer Sekirant

« Odpověď #10 kdy: 03 Květen 2012, 14:01:40 »

Takže keď to zhrnieme, najlepšia myš na trhu je Razer DeathAdder 3.5G?
Osobne sa mi pozdáva, len mi tam chýbajú nejaké tlačidlá navyše, toho je škoda. Ideál z hľadiska počtu tlačidiel je pre mňa asi tá Mamba, aj preto som o nej premýšľal. Každopádne, tú teda asi škrtám.
« Poslední změna: 03 Květen 2012, 14:07:38 od CoBain_SK » Zaznamenáno

SpitFirecze
Forum Guru

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 03 Květen 2012, 14:06:41 »

Nebudem chodit kolem horky kase...
spitfirecze - presnost 16.08%
kober32 - presnost 14.2%
Corum - presnost 14.76%
spirit - presnost 25.17% (+hromada odehranejch zapasu proti top tymum evropy)

Je blbost to takhle srovnávat.. přesnost nezáleží na myši, ale na zručnosti uživatele. Osobně sem za dobu co hraju battlefield vystřídal 4 myši.. a žádnej rozdíl v killech sem nezaznamenal. Úsměv
Zaznamenáno

Sestava:
GPU-   ASUS GTX 590

Chlazení:
CPU-        EK Supremacy
Pumpa-    Laing D5
Radiátor- MC - 4x 120mm
Hadice-    Tygon 13/10mm
stalina_CZ
Vojín
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #12 kdy: 03 Květen 2012, 14:38:45 »

Presel jsem na DELL Laser USB Black Mouse
http://cs.atronoss.com/clanek/items/recenze-dell-laser-usb-black-mouse-nova-mys-k-pc-dell.html
a podlozka klasika func Surface 1030 + skatez.

+ergonomie
+presnost
+malo tlacitek
+cena
-velke teflony, ktere zerou hodne pasky

Kdyby chtel nekdo srovnavat, rad kropím, takze ne accuracy pls  Škleb
Zaznamenáno

BF3 Stats
spirit
Vojín
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #13 kdy: 03 Květen 2012, 19:59:20 »

Takže keď to zhrnieme, najlepšia myš na trhu je Razer DeathAdder 3.5G?
Osobne sa mi pozdáva, len mi tam chýbajú nejaké tlačidlá navyše, toho je škoda. Ideál z hľadiska počtu tlačidiel je pre mňa asi tá Mamba, aj preto som o nej premýšľal. Každopádne, tú teda asi škrtám.
No mne osobne asi nejvic sedla ta G400... neni tak velka jako DA, tzn. rychly pohyby jsou s ni lepsi, ma luxusni ergonomii mx518, ale matnej povrch, coz je plus navic... dalsi vec je, ze ma nejnovejsi avago sensor, kterej nema zadny neduhy.
Zaznamenáno
cobr4in
Administrátor

Spamer Sekirant

« Odpověď #14 kdy: 03 Květen 2012, 20:03:44 »

MX518 som mal a spokojnosť, ale egonomicky by som chcel skúsiť niečo iné. Myslíš, že Razer DA 3,5G je chyba? Má horší senzor? Alebo aké má mínusy oproti G400?
Inak keď doporučuješ Razer DA 3,5G Black edition, týka sa to len "Black edition"? Je tam nejaký rozdiel oproti klasickej? Napr. tejto --> http://www.brloh.sk/konzoly-a-hardware/prislusenstvo-pre-pc/mys-razer-deathadder.html?page_id=41967
« Poslední změna: 03 Květen 2012, 20:26:23 od CoBain_SK » Zaznamenáno

Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  

Skočit na: